Hvor stor en båd må man sejle med yachtskipperuddannelse

Baadadmin

Updated on:

Skal du på langfart, eller ønsker du af andre grunde at sejle i en fritidsbåde med en længde på over 15 meter, så har du behov for et sønæringsbevis som Yachtskipper. Uddannelsen som Yachtskipper findes i to forskellige grader: Et sønæringsbevis som Yachtskipper af 3. grad giver ret til sejlads i de nordeuropæiske farvande, mens 1. grad gælder i alle farvande.

Som Yachtskipper af 3. grad må du være styrmand på fritidsskibe på op til 24 meter i Nord- og Østersøen samt omkring de Britiske Øer, Norge, Færøerne og langs Grønlands kyster. Med bestået eksamen som Yachtskipper af 1. grad samt et halvt års fartstid må du derudover føre fritidsbåde med en længde på op til 24 meter i alle farvande.

Yachtskipperuddannelsen udbydes typisk på sejlklubber og aftenskoler rundt omkring i landet, præcis ligesom undervisningen til duelighedsbevis. Når du er klar til eksamen som Yachtskipper skal du selv tage kontakt til en godkendt institution og få planlagt eksamen.

Sønæringsbeviset udstedes af Søfartsstyrelsen. Vær opmærksom på, at du også har behov for en gyldig syns- og høreprøveattest for fritidssejlere i forbindelse med din ansøgning. Denne skal udfærdiges af en godkendt søfartslæge eller en speciallæge i oftalmologi.

Uddannelsen som Yachtskipper giver dig et stort kompetenceløft, som øger sikkerheden for dig og dine passagerer, når I færdes på åbent hav. Det er kort sagt en god (og i visse tilfælde nødvendig) investering for dig, der skal på langfart og er seriøs omkring dine eventyr til søs.